Ons fundament

Geloof

Al wat wij zeggen en doen komt hier uit

Dit zijn de 7 pilaren van ons geloof

De Bijbel

We geloven dat de Bijbel Gods Woord is. Door Hem geïnspireerd en geschreven. De Bijbel alleen is het laatste gezag om alle waarheden van de geloofsleer te bepalen. De Bijbel bevat een geweldige boodschap voor de hele wereld: Het evangelie van Liefde en Genade.

God

We geloven dat God een liefdevolle Vader is die betrokken is bij alle vier de hoofdgebieden van ons leven.
Namelijk: Geestelijk, onze Relaties, onze Gezondheid en onze Financiën. Hij is een God die geeft. Omdat Hij van ons houdt.

Jezus

We geloven dat Jezus de Zoon van God is, die naar de aarde kwam om ons te laten zien wie God is. Hij is de enige mens die ooit een leven zonder zonde heeft geleefd, die aan het Kruis voor de mens is gestorven voor onze zonden.

Heilige Geest

Degene die aan ons werd gegeven met Pinksteren, is de Heilige Geest van de Vader die Jezus gezonden had nadat hij naar de hemel was opgestegen (Hemelvaart). Gods Geest bekrachtigt de kerk om het evangelie aan de hele wereld te verkondigen. Die Geest helpt ons Gods leven te leiden als kinderen van God.

Het Kruis

We geloven dat het Kruis van Jezus Christus het keerpunt is in de geschiedenis van de kerk. Wij weten dat het offer van Jezus aan het kruis de basis is van heel ons Christelijk leven. Het kruis is voor ons als christenen het allerbelangrijkste, het staat centraal in ons geloof. Het offer van het lijden, sterven en opstaan van Jezus is genoeg! Hier begint alles van God en eindigt alles van ons.

Gods Zegen

We geloven dat al Gods kinderen zijn gezegend door God Zijn genade. Genade is een geschenk van God. Hij geeft het je gratis. Je kunt het krijgen, maar je kunt er niet iets voor doen om het te krijgen. Zo bewijst Hij liefde. Onvoorwaardelijke liefde – Een gezegend leven! Wie door God gezegend is, kan niet vervloekt worden!

De Mensheid

God houdt van alle mensen. Dat goede nieuws is ook voor jou. Dat mag je geloven. Er ligt een goed leven voor je klaar. Daarvoor heeft God Zijn Zoon op aarde gestuurd, om voor jou te sterven. Daar ben je kostbaar genoeg voor. God houdt van je.