December 12, 2023

Ga opnieuw dromen. Er is Hoop!

By Prince Julius

Verhaal

Hoop is datgene, wat we van het leven verwachten. We zeggen in het dagelijks leven wel eens: “Ik geloof niet dat het droog blijft, maar ik hoop van wel!” Met “hopen” bedoelen we in dat geval dat we niet verwachten dat het droog blijft, maar er wel naar verlangen dat het gebeurt, zo van: je weet maar nooit.

Het bijbelse begrip hoop is totaal anders

Bijbelse hoop is niet een klein kansje tegen beter weten in, maar 100% zekerheid dat iets gaat gebeuren omdat God het gezegd heeft.
☑ Hoop heeft te maken met geloofszekerheid.
☑ Het is het vaste besef dat je toekomst er prima uitziet, ondanks de misschien hopeloos lijkende situatie van vandaag.

De bijbelse hoop wordt een anker voor de ziel genoemd.

Een anker wordt gebruikt om een schip op een bepaalde plaats te houden en om te voorkomen dat het door de golven een bepaalde kant op wordt gestuwd.

Hebreeën 6:17-19 (HSV)

17 Omdat Hij aan de erfgenamen van de belofte overvloediger de onveranderlijkheid van Zijn raadsbesluit wilde bewijzen, heeft God die bekrachtigd met een eed,
18 opdat wij door twee onveranderlijke dingen, waarin het onmogelijk is dat God zou liegen, een sterke troost zouden ontvangen, wij die bij Hem de toevlucht genomen hebben om de hoop die voor ons ligt, vast te houden.
19 Deze hoop hebben wij als een anker voor de ziel, dat vast en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel.

Als in figuurlijke zin de golven om je heen slaan, oftewel als je gevoel en je gedachten aangeven dat je in de problemen zit, dan heb je een anker nodig. God heeft alles onder controle en zal niet toelaten dat je schip zal wegdrijven of omslaan.

Hoop is een belangrijke factor bij de overwinning over twijfel, bezorgdheid en andere vormen van negatief denken. Het gevolg van een hoopvolle levensinstelling is vrede en blijdschap.

‘U wilt een eigen bedrijf beginnen?’ Kom op, begin in uw garage of uw slaapkamer. ‘Je wilt toch eigenlijk zangeres worden?’ Ga oefenen, begin die opleiding en zet door.

Ik geloof er in dat er mogelijkheden in je schuilen, dat je talenten kan ontwikkelen, dat jij als mens kan groeien naar wat je wilt door de kracht en de genade van God. Geen wanhoop en puinhoop meer!

Meerposts