December 12, 2023

Waar ben jij op gericht?

By Prince Julius

Verhaal

Op een dag waren er 5000 ‘mannen’ die eten nodig hadden. In vers 38 van Markus 6 staat: ‘Hoeveel broden hebben jullie bij je? Ga eens kijken. En nadat ze waren gaan kijken hoeveel ze bij zich hadden zeiden ze: ‘Vijf, en twee vissen. (NBV)

“We hebben vijf broden en twee vissen. En wij moeten 5000 mannen eten geven”.

Wat betekent dat?
Dat betekent dat er een uitdaging is! Dat betekent dat er een probleem is!

 • Ik heb een grote crisis in mijn huwelijk. Ik heb een probleem!
 • Ik heb drie kinderen op de middelbare school. Ik moet schoolgeld, boekengeld, kleding enz. betalen, maar ik heb het geld niet. Ik heb een probleem!
 • Ik kom uit een disfunctioneel gezin. Ik ben verbaal en fysiek misbruikt, ik ben zo gewond, zo kapot. Hoe kan ik ooit een gezond mens worden? Ik heb een probleem!
 • Ik word al maanden lang ’s nachts overvallen door angst en paniekaanvallen. Ik heb een probleem.
 • ‘We hebben maar vijf broden en twee vissen.’ We kunnen het niet! Het probleem is te groot!

  Zo vaak richten wij onze ogen op het probleem en op onze tekorten, onmacht of onbekwaamheid en het resultaat is dat ons denken vervuld wordt met bezorgdheid, twijfel, angst en ongeloof.

  Laten wij ophouden met het kijken naar onze hopeloze omstandigheden en onze beperkte, natuurlijke vermogens. Laten wij onze ogen richten op de Almachtige, wonderwerkende God. Zie op naar God. Blijf je vertrouwen in Hem stellen.

  Ik weet niet hoe groot jouw probleem is? Eén ding weet ik wel, God is groter dan jouw probleem!
  Verandering kan alleen maar komen wanneer u aan God u problemen durft te geven.

  Er is geen berg die Hij niet kan verplaatsen.
  Er is geen ziekte die Hij niet kan genezen.
  Er is geen moeilijkheid die Hij niet kan overwinnen.

  Om verandering te zien in ons leven is het heel belangrijk een antwoord te geven op deze vraag vandaag.
  Waar ben jij op gericht? Het is niet genoeg om tegen iemand te zeggen verandering komt er aan, God ga je veranderen… Ja. God kan je situaties omkeren… Ja. Maar de vraag is: waar ben je dan op gericht?

  Niets is te moeilijk voor God!


  Meerposts